„Naj nam bo topleje“

Kamin - Kamini

Portal KAMIN - KAMINI je namenjem vsem, ki jih zanimajo Kamini, njihova zgradba in zasnova. Na portalu so objavljeni tudi razni nasveti o kaminih, kateri nas usmerjajo pri sami zasnovi in izgradnji kaminov!

Dekoracija kamina

Dekoracija kaminaDekoracija kamina

Okrasitev, dekoracija kamina je tisto, kar naredi kamin zelo fantastičen in lep. Ognjišče je vidni del sobe, prostora in z pogledom nanj takoj opozori nase. Če bo kamin okrašen in dekoriran bo toliko bolj opazen vpadljiv! Ideje za

okrasitev vključuje kamin, kaj je okoli ognjišča in kjer je nameščena ta dekoracija. Obleka je ključnega pomena za okras celotnega ognjišča, ter dekoracija, ki se nahaja v višini oči je posebno opazna.

Z okrasitvijo, dekoracijo kamina bomo pridobili nov videz za celoten prostor. Stvari je treba upoštevati dosledno. Pri okrasitvi se morajo dopolnjevati in ujemati barve sten z barvo kamina, kakor tudi izbira in vrsta predmetov, ki bo

na in okrog kamina. Tisti predmeti, ki so na vznožju ognjišča služijo, za večino del, ter funkcionalne namene, tako, da lahko ti funkcionalni objekti, predmeti odražajo vaš osebni okus.

Vprašanje, kaj bi dali na vaš kamin je odvisna tudi od okusa vsakega posameznika. Zelo dobri so primeri za umetniška dela, kot je portret ali slike, krajine, in umetniških predmetov, kot so vaze in skulpture. Požar ima občutek večnosti,

ki kamin krasi na ustrezni lokaciji. V tem predelu so primerni predmeti, ki izhajajo iz dediščine. Vaze pogosto zasedajo mesta na drugih koncih kamina, ki dekorira sam kamin z občutkom ravnotežja. To ravnovesje je prijetno za oči

in mnogi od nas uživajo v pogleu in odlično sliko v samem prosturu in hiši. Smisel ravnotežja je pomemben in zelo viden tudi na polici od kamina.


V zimskem času ga lahko dekoriramo z vejicami igavcev in cvetnimi dekoracijami v spomladanskem času. V bližini kamina je dobro namestiti udoben stol - gugalnik, ki toplo vabi družino in goste, da bi sedeli ob kaminu po obroku.

Okrasitev - dekoracija kamina je ena izmed najbolj prijetnih vidikov kamina ter same preobrazbe. To vam omogoča, da pokažete svoje osebnosti in pokažete predmete na katere ste zelo ponosni. Za vsakega posameznika se bo način opremljanja, izkazalo plodno, saj bo vaš kamin postala kraj, ki združuje skupaj ljudi. Dekoracija za vaš kamin je končni dotik, da zapolni prazen in monoton prostor na in okrog kamina.


Tukaj je nekaj nasvetov za oblikovanje vašega kamina:

*Barva notranjosti vašega kamina, naj bo črna. To bo zakrilo vse grde madeže in kamin bo izgledal kot nov!

 

* Nakup novega stekla. Nova steklena vrata so dobra izbira, saj zagotavljajo "okno - pogled" v vaš kamin in poglede na fantastične plamene!

 

* Poglejte, da bo vaša barva na kaminu vedno sveža in skladna z okolico!

 

* Sezonsko okrasitev za vaš kamin je vedno zabavna. Razmislite o dekoraciji vinske trte, z prepletenostjo belih vrvic, lučk z zbirko majhnih bučk in čipk in ustvarite dekoracijo toplo ter prijetno za vsak pogled.


Za božič, uporabljajte isti niz belih lučk z zelenjem in različnih velikosti rdečih sveč.

 

 

Video!

Kamin - Kamini

Kliknite za ogled!

Priporočamo

 

Žari