„Naj nam bo topleje“

Kamin - Kamini

Portal KAMIN - KAMINI je namenjem vsem, ki jih zanimajo Kamini, njihova zgradba in zasnova. Na portalu so objavljeni tudi razni nasveti o kaminih, kateri nas usmerjajo pri sami zasnovi in izgradnji kaminov!

Vrtni kamini

Vrtni Kamini - KaminVrtni kamin

Najbolj osnovni tip zunanjega vrtnega kamina, modela vključuje prenosne požarno kurišče. Sestavljeni so iz podnožja, kurišča in dimnika!

Materiali ki so uporabljeni so glina, beton, opeka kamenje in pločevina!

 

Zunanji kamini, so idealni za premik iz vsakodnevnega notranjega življenja na prosto, ker si lahko pripravimo okusno kosilo z kuhanjem ali pečenjem na žaru samem!

 

Vedeti, kako zgraditi zunanji kamin!

Lokacija

Premislite o sami lokaciji, kjer bi želeli, da vaš kamin stoji, ter ugotovite, kako velik kamin lahko sploh namestite glede na vaše potrebe. Če načrtujete, da bi se vaš kamin nahajal na obstoječi terasi, se prepričajte, da je dovolj daleč stran od vašega in sosedovega doma, saj boste le tako trdno prepričani v pomislikih ob samem pošaru. Pozornost pri sami postavitvi tudi namenite vašim rastlinam in drugim vrtnim strukturam, da iskre ne bodo povzročile nevarnost požara.

Prav tako se prepričajte, da obstaja dovolj prostora za dvorišče, ter da ljudje sedijo okoli meter, proč od ognja.

Nakupovanje vrtnega kamina

Ko ste si določi mesto in približne velikosti vašega kamina, je čas, da začnete nakupovanje. Obstajajo nekatere knjige, ki vas poučujejo o zunanjih kaminskih načrtih, toda če niste vešči teh del je za vas najbolje, dakpite vrtne kamine v prosti prodaji ki so sestavljeni po montažnih delih in ga tako sestavite in namestite sami ali pa najametei izvajalca z izkušnjami v gradbeništvu z kamini, da opravijo to delo vrhunsko za vas.

To pa zato, ker vedo, kako graditi zunanji kamin in so vešči raznih trikov pri sami izvedbi in gradnji. Vedeti in zavedati se moramo, da mora biti kamin na vrtu pravilne izdelave in varen za vas in vaše ter druge otroke ter ljudi.

Naredi sam, opcija!

Seveda, če ste doma in vešči, same gradnje vrtnega kamina, vam gotovo ne bo tuje zgraditi vaš priljubljen kotiček in prostor za kuhanje in piknik. Samo poskrbite, da boste zadeve postavili na svoje mesto, saj je potem zadevo težko popravljati in obnavljati. Mogoče si predhodno naredite načrt, ki vam bo v oporo pri sami gradnji vašega kamina. Pri vašem vrtnem kaminu boste še bolj ponosni, saj je gradnja v svoji režiji ali "Naredi sam" toliko bolj v ponos in zadovoljstvo vam in drugi

 

 

Video!

Kamin - Kamini

Kliknite za ogled!

Priporočamo

 

Žari