„Naj nam bo topleje“

Kamin - Kamini

Portal KAMIN - KAMINI je namenjem vsem, ki jih zanimajo Kamini, njihova zgradba in zasnova. Na portalu so objavljeni tudi razni nasveti o kaminih, kateri nas usmerjajo pri sami zasnovi in izgradnji kaminov!

Toplozračni kamin

Toplozračni kaminToplozračni kamin

Toplozračni kamin je sestavljen iz kovinskega toplotno-tehničnega dela (že narejen vložek), z varovalnimi steklenimi vratci in iz »hladne« obloge.

Obloga je lahko siporex finalno obdelan z ometom, lahko je marmor, granit, opeka, keramika itd. Toplozračni kamini so največkrat montažni, tako da je hitro montiran (velikokrat v enem dnevu).

Toplozračni kamini nimajo akumulacije, ogrevajo na ta način, da hladen zrak, ki se zadržuje pri tleh dovedemo do vložka, ko gre mimo vložka se segreje, nad kuriščem je rešetka skozi katero potem topel zrak piha v prostor.

Ko prenehamo s kurjenjem toplozračni kamin ne ogreva več prostora.

 

 

 

Video!

Kamin - Kamini

Kliknite za ogled!

Priporočamo

 

Žari

 

Kamini

Kamini - Kamin Kamini - Kamin Kamini - Kamin Kamini - Kamin Kamini - Kamin Kamini - Kamin Kamini - Kamin Kamini - Kamin Kamini - Kamin Kamini - Kamin Kamini - Kamin Kamini - Kamin Kamini - Kamin Kamini - Kamin Kamini - KaminKamini - Kamin Kamini - Kamin Kamini - Kamin